Takviye Dersleri

Devlet okuluna  kayıt ettirdiğimiz öğrencilerin başta dil problemi olmak üzere yıl kayıplarından kaynaklı akademik zorluklar, okula uyum sürecinde temel davranış ve alışkanlıklarda sıkıntılar yaşadıklarını gözlemledik. Bu problemleri aşabilmeleri için hafta içi – sonu ve Şubat Tatillerinde yardımcı kurslar düzenlenmekteyiz. Bu kurslarda temel türkçe, matematik ve fen  derslerinin yanı sıra öğrencilere  düzenli defter tutma, ders çalışma, ödev yapma, kitap okuma gibi beceriler kazandırılmaktadır. Takviye dersleri sırasında öğretmenlerimiz öğrencilerle birebir ilgilenerek rehabilite süreçlerine de destek olmaktadırlar.

Yaz Okulu

Eğitim-öğretim yılından 6 hafta önce başlayan bu programdan 200 öğrencimiz faydalandı. Bağcılar ve Ümraniye’de bulunan eğitim merkezlerinde Suriyeli ve Türkiyeli öğretmenlerden dersler alan çocuklar öğrenim hayatına hazırlandı. Türkçe ve matematik başta olmak üzere birçok konuda temel becerileri edinen çocukların, sosyal aktivite ve terapilerle okul ortamına uyumu sağlandı. Düzenlenen etkinlikle sona erdirilen yaz okulundan mezun olan öğrencilerimize sertifika verildi.

Telafi Merkezi

2016’da düzenlediğimiz yaz okulu sonrasında öğretmenler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı çocukların yaşlarına uygun eğitim seviyelerinde olmadıkları görülmüştür. Devlet okullarına yazdıramadığımız bu öğrencilerimiz için telafi merkezleri projesi hazırlandı. bu proje kapsamında, uzun yıllar eğitime ara vermiş veya hiç eğitim görmemiş 25 öğrenci sınıf öğretmenleri tarafından temel kazanımlar hızlandırılarak verilmektedir. Okuma – yazma eğitiminden başlanılan programda matematik ve Türkçenin temel konuları öğretilmektedir. Okul hayatından uzun süre uzakta kalmış bu çocuklara, derse vaktinde gelmek, düzenli defter tutmak, ödev yapmak gibi temel okul kuralları ve davranışları kazandırılmaktadır. 1 yıl boyunca sürecek olan projede eğitimini tamamlayan 9-12 yaş aralığındaki öğrenciler, bilgileri ve yaşları doğrultusunda devlet okullarındaki uygun sınıflara yerleştirilecektir.

Onun İşi Okumak

Nasıl Başladık ?

Bir çağrıyla başladı Yeryüzü Çocukları’nın hikayesi. Kamera karşısında “Çalışmak değil, okumak istiyorum” diyen Muhammed’in çağrısıyla. O gün izledikleri haber karşısında bir şeyler yapma gereği duyan bir grup arkadaş, Muhammed’i çalıştığı iş yerinden alıp okula yazdırdı.

Muhammed hafta içi hergün sabah 8 akşam 8 çalışmak zorunda idi.

Fakat okula gidemeyen binlerce Suriyeli çocuk vardı ve bunların çoğu, yaşından büyük işlerde çalışıyordu. Her türlü tehlikeyle iç içe çalışan çocuklar için daha geniş bir çalışma yapılmasına karar verildi. Onun İşi Okumak projesiyle yola çıkan grup önce Suriyeli çocukları çalıştıkları yerlerden alarak okula yazdırdı. Bunun karşılığında ailelere çocuğun iş yerinde kazandığı kadar maddi destek sağlandı. Fakat bu yetmezdi. Bu çocukların yeniden çalışmaya gönderilmesini engellemek ve okuldaki durumlarını takip etmek gerekirdi. Böylece Yeryüzü Çocukları’nın kurulmasına karar verildi. Atölye atölye gezerek okula gitmeyen çocukları tespit eden Yeryüzü Çocukları ekibi, bugüne kadar 135 çocuğu okul hayatına kazandırdı.