IBAN:  TR12 0020 3000 0933 4529 0000 01

GAZZE EĞİTİM MERKEZİ

Gazze'de eğitim merkezleri kuruyoruz!

Gazze’de savaşın gölgesinde büyüyen çocuklar, geleceğe dair hayallerini ve umutlarını canlı tutacak güvenli bir eğitim ortamına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu zor koşullarda, onların eğitimlerini sürdürebilmeleri ve geleceğe umutla bakabilmeleri için Gazze Eğitim Merkezi'ni kurduk.

Gazze halkının umudunu temel alarak yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, çocuklarımıza psikososyal destek sunarak, yaşadıkları zorluklarla başa çıkmalarına ve duygusal iyileşme süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Siz de Gazzeli çocuklarımızın yanında yer alın ve eğitimlerine destek olun. Savaşın karanlığında, küçük de olsa bir kandil yakın!

Destek Bedeli: 500

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

 1- Eğitim Merkezi projesinin amacı nedir?

Eğitim Merkezi projesi, Gazze'deki savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle eğitimlerinden mahrum kalan çocuklara mevcut imkanlarla öğrenme ortamı sağlamayı amaçlıyor. Proje, çocukların 1 yıldır uzak kaldıkları temel eğitimlerine devam etmelerini ve yaşadıkları zorluklarla başa çıkabilmeleri için psikososyal destek almasını hedefliyor.

2- Gazze’deki Eğitim Merkezi nasıl bir ihtiyaçtan doğdu?

Gazze'deki Eğitim Merkezi, savaş nedeniyle okulların yıkılması ve binlerce çocuğun 1 yıldır eğitimden mahrum kalması sonucu oluşan acil bir ihtiyaçtan doğmuştur.

3- Eğitim Merkezi kimlere yönelik?

Eğitim Merkezi, savaşın etkileriyle eğitimden mahrum kalan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki Gazzeli çocuklara yöneliktir.

4- Eğitim Merkezlerini nasıl oluşturuyorsunuz?

Eğitim merkezleri zarar görmemiş mevcut binaların okullara dönüştürülmesi ile oluşturuluyor.

5- Eğitim Merkezi nerede bulunuyor?

Eğitim merkezimiz Kuzey Gazze’de bulunuyor. Gazze’nin diğer bölgelerinde de eğitim merkezi açmak için çalışmalarımız sürüyor.

6- Proje kapsamında ne tür eğitimler veriliyor?

Arapça, İngilizce, Matematik, Sanat, Din dersleri ve fiziksel aktiviteler gerçekleştiriyor. Bu eğitimin modeli hızlandırılmış eğitim olup çocukların yıl kayıplarını telafi etmeye odaklanmaktadır. 

7- Psikososyal destek için neler yapılıyor?

Eğitim Merkezi’nde, çocukların travma ve stresle başa çıkmaları için eğitimle birlikte psikososyal destek sunuluyor. Günlük programlara ek olarak, ekstra ders dışı etkinlikler ve haftalık psikososyal destek seansları düzenleniyor.

8-Nasıl katkıda bulunabilirim?

Proje destek bedeli: 500₺ 

Dilediğiniz miktarlarda bağış yaparak Gazze’de eğitim faaliyetlerimizin sürdürülmesine katkıda bulunabilirsiniz. 

9377 SMS Bağış Hattı
Gönderilen her kısa mesaj 10,00 ₺ olarak ücretlendirilir.
9383 SMS Bağış Hattı
Gönderilen her kısa mesaj 50,00 ₺ olarak ücretlendirilir.
9388 SMS Bağış Hattı
Gönderilen her kısa mesaj 70,00 ₺ olarak ücretlendirilir.

Son Haberler

Desteklerinizle Bir Çocuğa UMUT olacağınızı unutmayın!

© 2023 Yeryüzü Çocukları Derneği. All Rights Reserved.